COVID-19

COVID-19

Sikkerhed omkring dit besøg på HamletScenen

HamletScenen tager både publikums og ansattes sikkerhed og helbred meget alvorligt. Vi følger derfor sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger nøje, og du kan trygt booke billetter til vores forestillinger og arrangementer – alt er næsten, som det plejer at være. Vi har indført en række tiltag, som skal gøre det trygt for publikum at besøge os.

Her kommer et vigtigt hurtigt overblik over de praktiske informationer, som er vigtige for dig at kende til før, under og efter et givent arrangement.

Regler

Vi må lægge hus til arrangementer op til 10 personer samt forestillinger med siddende publikum op til 500 personer. På alle offentligt tilgængelige arealer er der krav fra sundhedsmyndighederne om, at vores gæster skal bære mundbind. Når du sidder ned, må du gerne tage mundbindet af.

Plads-og afstandskrav

Alle vores gæster bliver anvist med en meters mellemrum fra midten af hvert sæde til det efterfølgende. Selvom der er flere ledige pladser i salen, skal du forblive på den anviste plads hele arrangementet igennem. Dette er nødvendigt for at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger med krav om sikker afstand imellem vores gæster. Al unødig færden under arrangementet skal begrænses. Det er tilladt at købe drikkevarer og gå på toilettet under dit besøg, men vi henstiller til, at eventuelt toiletbesøg og køb af drikkevarer sker før arrangementets start. Når du har købt dine drikkevarer, bedes du gå direkte til din plads.

Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end 1 meter imellem dem. Grupper bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan fx være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, fx kærester mm.

Billettering og indgang

Når du ankommer til HamletScenen, vil vores forhuspersonale stå klar til at tage imod dig. Vi hjælper med, at alle vores gæster holder afstand. Du vil som vores gæst altid modtage en informations e-mail forud for dit arrangement med specifik information til den pågældende dag. Dog er følgende godt at huske på:

 • Orientér dig i informations-mailen og på vores hjemmeside om hvornår dørene åbner.
 • Hav dine billetter klar, så kødannelse kan minimeres. Vi beder alle holde god afstand til hinanden både uden for vores huse, og når publikum skal ind og ud af salen.
 • Om du er en del af et selskab, så vent gerne udenfor, til I er fuldtallige. Vil I sidde sammen, vil I også blive anvist pladser ved siden af hinanden, om de er booket som del af samme gruppe.
 • Ved ankomst til vores teatersal vil der være håndsprit tilgængeligt, før tøjet hænges i garderoben. Det samme gælder, når garderoben forlades og man træder ind i teatersalen. Her vil der også stå håndsprit.
 • Det er desværre ikke en mulighed for os at tilbyde bemandede garderober. Vi beder om, at publikum benytter vores gratis garderober til overtøj. Benyttelse af de frie garderober sker på eget ansvar.

 • Når du ankommer til teatret vil du blive anvist en siddeplads i salen af vores personale.
 • Gå ikke ind i salen på egen hånd og respekter personalets anvisninger om placering.

Når arrangementet er slut

Følg altid anvisningen fra vores personale og sørg for at orientere dig i forhold til personer foran, ved siden af og bag dig. Alle bedes forlade arrangementet stille og roligt, således at der altid opretholdes god afstand.

Tryghed under dit besøg

HamletScenen sørger for grundig rengøring og afspritning før, under og efter arrangementer. Sørg for god håndhygiejne og vask eller afsprit hænder både ved ankomst, og når arrangementet er færdigt.

Vi efterlever naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger og følger udviklingen nøje, så alle vores gæster kan føle sig velkomne. Sørg for at udvise hensyn til andre gæster og følg HamletScenens samt sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger under besøget:

 • Vis hensyn
 • Hold afstand
 • Sørg for god håndhygiejne med vask eller afspritning af dine hænder
 • Bliv siddende på den plads, du har fået anvist
 • Vend hovedet væk, om du tæt passerer en anden gæst
 • Host og nys i ærmet samt begræns råb, latter og sang
 • Brug mundbind, medmindre du sidder ned
 • Det er vigtigt, at man bliver hjemme, hvis man føler dig syg eller har symptomer på sygdom.
 • Det er muligt at få refunderet sine billetter, hvis man er syg.

Vi glæder os til, at vi igen kan byde alle vores fantastiske publikummer velkommen igen.