Om Hamletscenen

I en tid hvor døden er tabuiseret som aldrig før, og eksistens er noget de færreste funderer over mellem smartphones og småbørnsputning, insisterer HamletScenen på at skabe og præsentere teater, der tager favntag med livets store spørgsmål. Vi byder velkommen til helt særlige teateroplevelser på Shakespeare Festival under åben himmel på Kronborg Slot; til interaktion med Hamlet Interactive og originale dukkeforestillinger for hele familien med Shakespeare Puppetry. Vores afsæt er altid den mesterlige William Shakespeares værker, der gennem århundrederne vedbliver at være dybt vedkommende for enhver refleksion over den menneskelige tilstand og eksistens igår, i dag og i morgen.

Gennem Shakespeare Festival, Shakespeare Puppetry og Shakespeare Interactive levendegør og forvalter HamletScenen en unik og umistelig kulturarv: Med et kunstnerisk og filosofisk afsæt i formidlingen af Hamlet og William Shakespeares øvrige værker undersøger HamletScenen den menneskelige tilstand i går, i dag og i morgen.

Shakespeare Festival

Hvert år i august præsenterer HamletScenen Shakespeare Festival med masser af friluftsteater på det smukke Kronborg Slot i Helsingør på nordspidsen af Sjælland. Shakespeare Festival er en fejring af William Shakespeares forfatterskab og af originalt friluftsteater. Festivalen er et mødested for Shakespeareentusiaster og andre nysgerrige fra hele verden. Her kan du opleve spektakulære  og originale Shakespearefortolkninger under åben himmel i sensommeraftenen. Her er vejret en respekteret medspiller, der sikrer, at hver forestilling med garanti er en næsten magisk oplevelse.

Hvert forår offentligører vi programmet for årets Shakespeare Festival og billetsalget starter senest 1.maj. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret.

Hamlet: Et dannelsesikon

Hamlet har boet på Kronborg Slot i mere end 400 år. Han fødes som verdens første moderne menneske og dannelsesikon; et menneske, der har et valg – og hans søgen efter egen identitet er stadig aktuel. Han stiller spørgsmål til både sin familie, venner, publikum og sig selv – spørgsmål, der aldrig holder op med at være relevante, fordi de handler om at være menneske og foretage vigtige valg i livet. HamletScenen skaber undersøgende og nysgerrigt Shakespeareteater ud fra Hamlets grundlæggende, eksistentialistiske søgen.

X