Hamlet – mellem oplysning og undergang

I august 2017 bryder dramaet ud i lys lue, når årets Shakespeare Festival har verdenspremiere på HamletScenens første internationale co-produktion; Shakespeares udødelige klassiker Hamlet i helt ny fortolkning og bearbejdning. Forestillingen har Cyron Melville i titelrollen, der får modspil af Natalie Madueño i rollen som Ofelia. I rollen som Hamlets mor Gertrud kan du opleve Vivienne McKee, og Mike Sheridan står for musikken til forestillingen.

Læs nærmere om det fulde cast her.

Opgør mellem den nye og den gamle verden raser. Brutale traditioner udfordres af viden og dannelse, og hierarkier står for fald, når den ideologisk optændte udvekslingsstudent Hamlet vender hjem fra universitetet i Wittenberg til Kronborg Slot og sin fars begravelse.
Alt er ved det gamle på Kronborg Slot – men ikke Hamlet. Noget er forandret i ham. Han er optændt af nye dannelsesidealer, og idéen om det moderne, ansvarlige menneske. Men på hans barndoms slot hersker den gamle orden; øje for øje og tand for tand. Kan kronprins Hamlet bryde fri af traditionens blodige bånd og bringe sit kongerige ind i en ny, mere oplyst epoke? Eller er han dømt til at fejle med sit oplysningsprojekt?

Verdenspremiere: Tirsdag den 1. august 2017 kl. 20:00
Spilleperiode: Onsdag den 2. august – lørdag den 19. august 2017 kl. 20:00 (undtagen mandag den 7. og 14.  august)

Producent: HamletScenen og London Toast Theatre

Instruktør: Lars Romann Engel
Medvirkende: Cyron Melville, Natalie Madueño, Vivienne McKee, Richard Clothier, Chris Myles, Dominic Tighe, Oliver Alvin-Wilson, Jack Johns, Brett Brown.
Komponist: Mike Sheridan
Scenograf og kostumedesigner: Catia Hauberg 
Lysdesigner: Mårten K. Axelsson
Sprog: Engelsk med danske overtekster
Varighed: 2 timer 20 minutter inklusiv pause
Anbefalet alder: Fra 12 år og opefter

Forestillingen bliver gennemført med støtte fra Beckett-Fonden.

X