Elsinore Shakespeare Festival 2023

VELKOMMEN TIL ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL 2023 

Det er med stor fornøjelse, at HamletScenen kan præsentere 2 fantastiske udendørsforestillinger på årets Elsinore Shakespeare Festival fra den 3.-12. august.

I år spiller forestillingerne på henholdsvis dansk og tysk.
Den tyske forestilling MACBETH spiller med danske og engelske overtekster. 

PROGRAM:
STORMEN (The Tempest)
3. – 5. August kl. 20.00
Spiller på dansk uden engelske overtekster.

MACBETH IN CONCERT
9. – 12. August kl. 21.00
Spiller på tysk med danske og engelske overtekster.
NB! Grundet stormen er forestillingen rykket til Store Scene i Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Elsinore (Helsingør). 

STORMEN (The Tempest)
VI ER DET STOF, SOM DRØMME GØRES AF.
VORT KORTE LIV SKAL KRONES MED SØVN.

SHAKES er et cyklende teater der på ladcykler, belæsset med outrerede parykker, genbrug-fashion kostumer, og alt for meget sminke, forfører sit publikum, med smukke ord, svedig dans, rå musik og masser af skønsang!

Stormen er Shakespeare på syre, en eventyrlig komedie, fyldt med visdom, grotesk humor og en masse forunderlige væsner. En troldmand, en nar, en luft-ånd, en vild og vanskabt træl ved navn Caliban, halv menneske halv monster, søn af en heks og Fanden selv.

Stormen er en vild og overnaturlig historie om både besiddertrang, hævn og had, kærlighed og tilgivelse. Samtidig også en allegori over europæisk, og kolonialistisk tyran. 
Se mere her

SKUESPILLERE
Marie Dalsgaard, Anders Budde Christensen, Sophie Marie Jeppesen, Ari Alexander

 

MACBETH IN CONCERT

Det tyske band Woods of Birnam med deres frontmand, skuespilleren og musikeren Christian Friedel, præsenterer med afsæt i Shakespeares klassiker en spektakulær og gribende hybrid af en koncert- og teaterforestilling. 

En dyster fortælling om Macbeth og hans selvskabte mareridt, helt skræddersyet til én skuespiller og hans band. Et intenst drama, hvor alt sker i hans hoved, understøttet af et stærkt video- og lysdesign, der som et slags arkitektonisk lysshow fortryller Kronborg under nattehimlen.

For øjnene af publikum ædes den magtsyge skotte op af sin egen skyldfølelse, som konsekvens af sine egne skæbnesvangre beslutninger.
Se mere her.

Forestillingen er let tilgængelig for alle nysgerrige teater-elskere med danske og engelske overtekster.
NB! Grundet stormen er forestillingen rykket til Store Scene i Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Elsinore (Helsingør)

Den tyske verdensstjerne Christian Friedel optræder på Elsinore Shakespeare Festival den 9. – 13. August. Hans seneste internationale og kritikerroste film The Zone of Interest havde premiere på den 76. filmfestival i Cannes den 19. maj 2023, hvor den vandt både Grand Prix og FIPRESCI-prisen. Lige nu kører den tyske neo-noir tv-serie BABYLON BERLIN på DR med Christian Friedel i en bærende hovedrolle i denne anmelderroste tv-produktion skabt af den berømte Hollywood-instruktør Tom Tykwer. 

SKUESPILLERE
Christian Friedel, Onno Dreier, Philipp Makolies, Christian Grochau, Uwe Pasora.

Læs mere om Macbeth af Woods of Birnam Company her!

 

PICNIC OG TEATER UNDER ÅBEN HIMMEL

Har I har planer om en teatertur til Kronborg i det dejlige sommervejr – så bestil en af vores lækre picnic-boxe for både voksne og børn – lige til at tage med, når I ankommer.

For mange er et besøg på den traditionsrige Elsinore Shakespeare Festival forbundet med en hyggelig picnic på Kronborgs smukke volde med familie og venner eller kolleger. Her kan I sammen nyde en dejlig picnic på Prinsessens Bastion med formidabel udsigt til Sverige, Øresund og Helsingør. Herefter træder I direkte ind i Shakespeares univers, hvor I først har mulighed for at opleve en gratis og underholdende Shakespeare Intro – inden aftenens højdepunkt – selve teaterforestillingen på den spektakulære udendørsscene VOLDGRAVEN placeret i vandet og med Kronborg som majestætisk bagtæppe. 

HAMLET & OPHELIA PICNIC-BOX

 • Hamlet Picnic-box (kød)
  225,00 pr. pers. Minimum 2 pers. = kr. 450,00*
 • Ophelia Picnic-box (vegetar)
  175,00 pr. pers. Minimum 2 pers.= kr. 350,00*

Picnicboxe skal forhåndsbestilles minimum 2 dage (48 timer) før teaterforestilling. Picnicboxe udleveres i Kulturværftes garderobe, og kan nydes i Prismen på første sal. 
Køb picnic-boxe her.


GRATIS SHAKESPEARE INTRODUKTION
Hver aften inden forestilling på Elsinore Shakespeare festival, er der gratis Shakespeare intro. Det er en kort og underholdende lille indflyvning til, hvad Shakespeare og Kronborg overhovedet har med hinanden at gøre. Den starter kl. 19.15 på dansk/engelsk til STORMEN og kl. 20.15 til MACBETH IN CONCERT.

Hvis du køber billetter til en af forestillingerne på Elsinore Shakespeare Festival, vil du modtage mere info om introen i den infomail, du modtager forud for dit besøg.

OM ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL
I over 200 år har Shakespeares karakterer udfoldet sig på Kronborg i alt fra hævntragedier til kærlighedskomedier, og hvert år i august kan du opleve scenekunstnere og teaterkompagnier i verdensklasse videreføre traditionen, når HamletScenen præsenterer Elsinore Shakespeare Festival.

HamletScenen har siden 2008 løftet arven fra verdens ældste Shakespeare-teatertradition, som blev grundlagt i 1816 lige her på Hamlets eget slot, Kronborg. Med Elsinore Shakespeare Festival står vi i spidsen for fejringen af William Shakespeares forfatterskab under åben himmel med alt, hvad det indebærer af spektakulære shows, scenemagi og sensommervejrets lunefuldhed som en til tider nådesløs, men altid smuk medspiller.

Forestillingerne der præsenteres, er alle iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte og nyskabende scenekunstnere og kompagnier fra både ind- og udland. Det er originale og overraskende værker, men alle med den genkendelige bund af Shakespeares eviggyldige temaer, der foldes ud for publikum på den store scene bygget hen over voldgraven. Med Kronborg knejsende i baggrunden og solen sidste striber, der oplyser sommeraftenen, er hver forestilling med garanti en unik, næsten magisk oplevelse.

SPILLEPERIODE:
03.-12. august 2023

FORESTILLINGSLÆNGDE:
Varierer fra forestilling til forestilling

SPROG:
STORMEN (The Tempest) spiller på dansk uden engelske overtekster.
MACBETH IN CONCERT spiller på tysk med danske og engelske overtekster.

ALDER:
12+

PICNIC OG TEATER UNDER ÅBEN HIMMEL:
Har I har planer om en teatertur til Kronborg i det dejlige sommervejr – så bestil en af vores lækre picnic-boxe for både voksne og børn – lige til at tage med, når I ankommer.
Læs mere her

BILLETKØB:
Hvis du har brug for hjælp til billetkøb, kan du altid kontakte BILLETTEN på telefonnummer: +45 7020 2096 eller e-mail: service@billetten.dk

BILLETTENS åbningstider: man., ons. & tors. 10:00-16:00   tirs. & fre.  10:00-15:00.

OBS:

 • NB! Grundet stormen er MACBETH IN CONCERT rykket til Store Scene i Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Elsinore (Helsingør)
 • Forestillingerne spiller udendørs
 • Teaterbaren er åben fra kl. 18.00
 • Vi tager imod publikum på tribunen 30 minutter før forestilling
 • Medbring varmt tøj, tæpper og evt. regntøj (paraply er ikke tilladt)
 • Toiletter på festivalpladsen
 • Vi gennemfører forestillingen så længe det er sikkert for publikum og medvirkende
 • I tilfælde af aflysning gælder specielle regler. Læs mere her