Elsinore Shakespeare Festival 2023

VELKOMMEN TIL ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL 2023 

Vi glæder os utroligt meget til at præsentere 2 fantastiske udendørsforestillinger på Shakespeare Festival fra den 3.-13. august.

I år er forestillingerne på henholdsvis dansk og tysk med engelske samt danske overtekster. 

PROGRAM – SHAKESPEARE FESTIVAL 2023

STORMEN
3. – 5. August 20.00

MACBETH IN CONCERT
9. – 13. August 21.00
Med engelske og danske overtekster.

 

OM ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL
I over 200 år har Shakespeares karakterer udfoldet sig på Kronborg i alt fra hævntragedier til kærlighedskomedier, og hvert år i august kan du opleve scenekunstnere og teaterkompagnier i verdensklasse videreføre traditionen, når HamletScenen præsenterer Elsinore Shakespeare Festival.

HamletScenen har siden 2008 løftet arven fra verdens ældste Shakespeare-teatertradition, som blev grundlagt i 1816 lige her på Hamlets eget slot, Kronborg. Med Elsinore Shakespeare Festival står vi i spidsen for fejringen af William Shakespeares forfatterskab under åben himmel med alt, hvad det indebærer af spektakulære shows, scenemagi og sensommervejrets lunefuldhed som en til tider nådesløs, men altid smuk medspiller.

Forestillingerne der præsenteres, er alle iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte og nyskabende scenekunstnere og kompagnier fra både ind- og udland. Det er originale og overraskende værker, men alle med den genkendelige bund af Shakespeares eviggyldige temaer, der foldes ud for publikum på den store scene bygget hen over voldgraven. Med Kronborg knejsende i baggrunden og solen sidste striber, der oplyser sommeraftenen, er hver forestilling med garanti en unik, næsten magisk oplevelse.

GRATIS SHAKESPEARE INTRODUKTION
Hver aften inden forestilling på Elsinore Shakespeare Festival, er der gratis Shakespeare intro ved Krudthuset. Det er en kort og underholdende lille indflyvning til, hvad Shakespeare og Kronborg overhovedet har med hinanden at gøre. Det begynder 45 minutter før forestillingen og varer cirka 20 minutter.

Hver aften inden forestillingen kan du også nyde en forudbestilt picnic på Kronborgs smukke voldanlæg – Prinsessens Bastion – tæt ved indgangen til scenepladsen – Voldgraven. Læs om picnic her

SPILLEPERIODE:
03-13. august 2023

FORESTILLINGSLÆNGDE:
Varierer fra forestilling til forestilling

SPROG:
Engelsk, tysk og dansk, både med og uden overtekster

ALDER:
12+

OBS:
Forestillingerne på Shakespeare Festival er udendørs