Shakespeare festival

Shakespeare festival

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT SHAKESPEARE FESTIVAL I 2021 ER ANDERLEDES END DEN PLEJER – DEN ER NEMLIG DANSK! FORESTILLINGERNE ER IKKE TEKSTET.

Shakespeare Festival er friluftsteater hvor kunst, kulturarv og natur forenes i en højere enhed og skaber en unik oplevelse.

Festivalscenen er bygget hen over voldgraven, hvor Kronborg Slot agerer som bagtæppe. Det altid omskiftelige danske vejr, mågernes skrig og stjernernes blinken er alle respekterede medspillere, der sikrer, at hver forestilling er en næsten magisk oplevelse.

Hver aften inden forestillingen kan du nyde en forudbestilt picnic på Kronborg Slot og Fæstnings grønne områder. 

I over 200 år har Shakespeares karakterer udfoldet sig på Kronborg i alt fra hævntragedier til kærlighedskomedier, og hvert år i august kan du opleve scenekunstnere og teaterkompagnier i verdensklasse på både dansk og engelsk videreføre traditionen, når HamletScenen præsenterer Shakespeare Festival.

HamletScenen har siden 2008 løftet arven fra verdens ældste Shakespeare-teatertradition, som blev grundlagt i 1816 lige her på Hamlets eget slot, Kronborg. Med Shakespeare Festival står vi i spidsen for fejringen af William Shakespeares forfatterskab.

Forestillingerne, der præsenteres, er alle iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte og nyskabende scenekunstnere og kompagnier. Det er originale og overraskende værker, men alle med den genkendelige bund af Shakespeares eviggyldige temaer, der foldes ud for publikum.