Hamlets Time

EN UDSKOLINGSFORESTILLING OM ONLINE-ADFÆRD

Kender du følelsen af at stå midt i en rundkørsel af beskeder, billeder, likes og opdateringer, der konstant kræver din opmærksomhed? En karrusel af pres og krav om succes, der hele tiden tvinger dig til at være på online. For hvad tænker de andre egentlig om dig? Er du værd at være ven eller kæreste med?

Voldsomme følelser, som er svære at håndtere, og som får mange af os til at gøre ting, vi bagefter fortryder.

HISTORIEN

Hamlet har gemt sig i en skov i Sverige. I weekenden var han nemlig for hurtig på tastaturet og fik delt en privat nøgenvideo af sig selv og kæresten på snapchat. Et enkelt screenshot er siden blevet delt og delt på FB og Instagram og har med ét forvandlet Hamlets liv til et mareridt.

KLASSEVÆRELSESTEATER FOR UDSKOLINGEN OM ONLINE-ADFÆRD

Når klokken ringer, kommer den nye lærervikar Mads Emil ind i klassen. Han når dårligt at præsentere sig, før han bliver kimet ned på sin mobil. Lettere akavet føler han sig til sidst presset til at svare, og her bliver han selv og klassen på nærmeste hold hvirvlet ind i Hamlets kaotiske nøgenvideo-screenshot-dilemma. Mads Emil bliver tydeligvis rådvild over Hamlets problematiske situation og vil naturligvis som hans fodboldtræner og gode voksenven rigtig gerne hjælpe ham.

Spørgsmålet er bare hvordan? Mads Emil vælger at gribe situationen, droppe lærerplanen og kaste sig ud i en spændende og lærerig interaktiv samtale med klassens hverdagseksperter.

TRIVSEL FOR ALLE UNGE

HamletScenen sætter i samarbejde med Headspace fokus på at få åbnet op for en god samtale om og refleksion over generel adfærd på de sociale medier og i særdeleshed omkring digitale krænkelser, hvor deling af nøgenbilleder og body-shaming er udfordrende problemstillinger blandt unge. Klassen vil i fællesskab lave nye huskeregler for god stil, sikkerhed og etik på nettet, så alle undgår at havne i samme situation som Hamlet. Som opfølgning på forestillingen laver Headspace en workshop med klassen, som tager fat på emner som selvværd, ensomhed og mental trivsel. Headspace er en gratis, anonym ungdomsrådgivning, som tilbyder samtaleforløb til unge mellem 12 og 25, hvor intet er for stort eller småt at tale om. HamletScenens og Headspace´s samarbejde kan bruges i den understøttende undervisning for at fremme og sætte fokus på trivsel i klassen.

Herudover har Skorpeskolen i Helsingør stillet med et Advisory Board bestående af lærere, elever og forældre, og har herigennem været en vigtig del af tilblivelsen af dette nye forestillingsformat.

Medvirkende: Niels Dampe
Iscenesættelse: Christian Bergman
Idé og manuskript: Lars Romann Engel
Producent: HamletScenen

MÅLGRUPPE: Udskolingen (7.-9. klasse)

LÆNGDE: 45 min. / en undervisningstime

ANTAL ELEVER: max 30

TURNEPERIODE: Efterår og vinter 2020.  Kontakt marie@hamletscenen.dk for mere information.

PRIS PR. FORESTILLING: kr. 2.500 kr. ek. moms.

REFUSIONSBERETTIGET: Ja (50%)

SPROG: Dansk

UNDERVISNINGSMATERIALE: Ja, download det her:

Hamlets Time Undervisningsmateriale 2021