Shakespeares Verden på Kronborg

POP-UP UDSTILLING: SHAKESPEARES VERDEN PÅ KRONBORG

Forbindelsen mellem Kronborg, Shakespeare og Hamlet udgør en verdenskulturarv af de helt sjældne, og har i to århundreder dannet baggrund for en teatertradition, hvor skuespillere fra hele verden er kommet for at optræde på slottet.

”Shakespeares verden på Kronborg” fortæller historien om hvordan verden kom til Kronborg, og hvordan Kronborg tog hele verden til sig, takket være Shakespeares berømte danske prins. Det er en historie om magiske teaterøjeblikke under åben himmel, men også om krig, fred, diplomati, og usædvanlige kulturudvekslinger. Den er befolket af en lang række ikoniske scenekunstnere fra ind- og udland, kongelige og kendte politikere samt lokale Helsingørbeboere, der igennem tiden har skabt et hjem for Hamlet i deres by.

’Mellem Akterne var jeg inde bag Scenen, paa Bastionen, og gik og røg en Cigaret med Hamlet, i hans lange kappe, og Horatio, og det var saa stjerneklart; man var ikke klar over, om man ikke virkelig var kommet ind i Shakespeares verden..’

(Karen Blixen om Hamletforestilling på Kronborg med John Gielgud i 1939)

Udstillingen inkluderer desuden en særudstilling, som giver et enestående indblik i tilblivelsen af HamletScenens egenproduktion af Richard III i år gennem instruktørens logbøger, fotos fra prøverne, scenografimodel og kostumetegninger samt dokumentation af de tanker om inklusion, der ligger bag opsætningen.

Vi opdaterer hjemmesiden med information om næste pop-up udstilling.

Kurator: Anne Sophie Refskou, og Richard III dramaturg, Nila Parly.

Udstillingen er støttet af: