Elsinore Shakespeare Festival 2024

Elsinore Shakespeare Festival 2024

05.08. - 11.08.2024

VELKOMMEN TIL ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL 2024 

Det er med stor fornøjelse, at HamletScenen kan præsentere 3 fantastiske udendørsforestillinger på årets Elsinore Shakespeare Festival august 2024.

PROGRAM:

TROILUS & CRESSIDA
05. – 06. august 2024 kl. 19:00 – 20:30
Et gæstespil af Shakes 
Fremføres på dansk

HAMLET
07. – 10. august 204 kl. 19:00 – 21:00
Et gæstespil af The Lord Chamberlain’s Men
Fremføres på engelsk med danske overtekster


SHAKESPEARE IN CONCERT
11. august 2024 kl. 15:00 – 17:00
En samproduktion med Helsingør Kammeropera 


GRATIS SHAKESPEARE INTRODUKTION
Hver aften inden forestilling på Elsinore Shakespeare festival, er der gratis Shakespeare intro. Det er en kort og underholdende lille indflyvning til, hvad Shakespeare og Kronborg overhovedet har med hinanden at gøre. Den starter kl. 19.15 på dansk/engelsk til TROILUS OG KRESSIDA og kl. 20.15 til SHAKESPEARE IN CONCERT.

Hvis du køber billetter til en af forestillingerne på Elsinore Shakespeare Festival, vil du modtage mere info om introen i den infomail, du modtager forud for dit besøg.

OM ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL
I over 200 år har Shakespeares karakterer udfoldet sig på Kronborg i alt fra hævntragedier til kærlighedskomedier, og hvert år i august kan du opleve scenekunstnere og teaterkompagnier i verdensklasse videreføre traditionen, når HamletScenen præsenterer Elsinore Shakespeare Festival.

HamletScenen har siden 2008 løftet arven fra verdens ældste Shakespeare-teatertradition, som blev grundlagt i 1816 lige her på Hamlets eget slot, Kronborg. Med Elsinore Shakespeare Festival står vi i spidsen for fejringen af William Shakespeares forfatterskab under åben himmel med alt, hvad det indebærer af spektakulære shows, scenemagi og sensommervejrets lunefuldhed som en til tider nådesløs, men altid smuk medspiller.

Forestillingerne der præsenteres, er alle iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte og nyskabende scenekunstnere og kompagnier fra både ind- og udland. Det er originale og overraskende værker, men alle med den genkendelige bund af Shakespeares eviggyldige temaer, der foldes ud for publikum på den store scene bygget hen over voldgraven. Med Kronborg knejsende i baggrunden og solen sidste striber, der oplyser sommeraftenen, er hver forestilling med garanti en unik, næsten magisk oplevelse.

SPILLEPERIODE:
05.-11. august 2024

FORESTILLINGSLÆNGDE:
Varierer fra forestilling til forestilling

SPROG:
Dansk og engelsk

ALDER:
12+

PICNIC OG TEATER UNDER ÅBEN HIMMEL:
Har I har planer om en teatertur til Kronborg i det dejlige sommervejr – så bestil en af vores lækre picnic-boxe for både voksne og børn – lige til at tage med, når I ankommer.

BILLETKØB:
Hvis du har brug for hjælp til billetkøb, kan du altid kontakte BILLETTEN på telefonnummer: +45 7020 2096 eller e-mail: service@billetten.dk

BILLETTENS åbningstider: man., ons. & tors. 10:00-16:00   tirs. & fre.  10:00-15:00.

OBS:

  • Forestillingerne spiller udendørs
  • Teaterbaren er åben 1 time før forestillingen
  • Vi tager imod publikum på tribunen 30 minutter før forestilling
  • Medbring varmt tøj, tæpper og evt. regntøj (paraply er ikke tilladt)
  • Toiletter på festivalpladsen
  • Vi gennemfører forestillingen så længe det er sikkert for publikum og medvirkende
  • I tilfælde af aflysning gælder specielle regler. Læs mere her