Presse          Kontakt


ukflag.jpg

Hamletscenen på Kronborg Slot er skandinaviens førende Shakespearescene. Teatret har tre fyrtårns aktiviteter, alle med afsæt i Shakespeares universelle dramatik om identitet og eksistens.

SHAKESPEARE FESTIVAL

Shakespeare Festival er Danmarksbegivenheden som blev grundlagt i 1816 på Kronborg Slot. Spektakulære og overraskende Shakespeare-fortolkninger i verdensklasse, iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte teaterkompagnier. Forestillingerne præsenteres under åben himmel hvert år i august.

HAMLET 2017

HamletScenen iscenesætter sin første egen Hamlet forestilling med international stjernebesætning på teatrets nye scene

Opgør mellem den nye og den gamle verden raser. Økonomisk magt og blåt blod udfordres af viden og dannelse, og forudsigelige hierarkier står for fald, når udvekslingsstudenten Hamlet vender hjem til Kronborg og sin fars begravelse fra universitet i Wittenberg.

Alt er ved det gamle – men ikke Hamlet. Noget er forandret i ham. Han er optændt af tidens dannelsesidealer, og idéen om det moderne, ansvarlige menneske. Som en revolutionær vil han gøre op med korrumperende magtmekanismer og skabe et anti-imperialistisk samfund uden blod på hænderne. Men det evige blodhjul trækker blodige spor hen over planeten.SHAKESPEARE PUPPETRY

Shakespeare Puppetry er familiebegivenheden (fra 6 år), som i 2012 ekspanderede Shakespeare-traditionen på Kronborg Slot med ordløst dukketeater i verdensklasse. Poetiske og forunderlige Shakespeare-fortolkninger af 30 minutters varighed skabt af nogle af tidens mest anerkendte dukketeaterkompagnier. Forestillingerne præsenteres udendørs på Kronborg Slot hvert år i juli måned.


OM HAMLETSCENEN PÅ KRONBORG SLOT

HamletScenen på Kronborg Slot, som er en kunstnerisk virksomhed støttet af Helsingør Kommune og Kulturministeriet, holder til i et atmosfærefyldt 1700-tals hus på adressen Kronborg 13 i Helsingør.

HamletScenen har en unik beliggenhed med udsigt til det verdenskendte renæssanceslot, som står på UNESCO´s liste over verdens kulturarv og er berømt som Hamlets Slot i Helsingør.

 

I HamletScenens hall of fame ses portrætter af mange af de største Shakespeare-stjerner på Kronborg Slot gennem tiden: Sir Laurence Olivier, Sir John Gielgud, Richard Burton, Sir Derek Jacobi, Sir Kenneth Branagh, Simon Russell Beale, David Dencik, Jens Albinus, Thure Lindhardt, Lars Eidinger, Jude Law m.fl.