En anderledes sommer på HamletScenen

For ganske nyligt meldte vi ud, at vi her på HamletScenen har taget en utrolig svær beslutning om at ændre i sommerens program. Vi udskyder Shakespeare Festival 2020 til 2021, ligesom også vores egenproducerede borgersceneforestilling ”Vinterstemmer” rykkes til næste år.

Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor meget det ærgrer mig, at vi må udskyde vores forestillinger. Når det er sagt, så må vi erkende, at det ikke kan være anderledes med den usikre situation, vi står i på nuværende tidspunkt. Vi løber ingen risiko hverken for medvirkende eller publikum.

Til gengæld er jeg glad for at kunne dele, at vi netop har åbnet for billetsalget til to nye forestillinger, der får premiere i henholdsvis oktober 2020 og februar 2021. Til efteråret opføres den anden af egnsteatrets egenproducerede borgersceneforestillinger ”Lyden af os”, der har nutidens unge som omdrejningspunkt. ”Lyden af os” giver stemme til unge borgere og deres syn på de voksne, på verden og livet, og med afsæt i Shakespeares univers udfordres de store eksistensspørgsmål.

Med premieren på ”Lyden af os” vil vi også indvie HamletScenens nye indendørs teatersal, som kommer til at være i den genaktiverede kaserne i Kronværksbyen på Kronborg. Vi glæder os til at kunne invitere jer alle indenfor til et brag af en borgersceneforestilling.

Når vi rammer februar 2021, er det forestillingen ”Stormen”, der produceres i samarbejde med Glad Teater, som kan opleves fra publikumsrækkerne. ”Stormen” er en fysisk forestilling om drømme, skæbner og stormvejr. Det kan være uoverskueligt for alle, unge som ældre, at befinde sig midt i orkanens øje. Forestillingen husker os på, at selv der, hvor det ser allerværst ud, kan vi tage skæbnen i egen hånd og komme hjem.

”Stormen” er den første forestilling i et nyt fremtidigt samarbejde mellem Glad Teater og HamletScenen – et samarbejde, hvor vi deler den kunstneriske vision om, at den inkluderende scenekunst skal være med til at udvikle fremtidens teater og samtidig have en ligeværdig placering i det scenekunstneriske landskab.

Samarbejdet med Glad Teater er dermed en manifestation af HamletScenens DNA – mangfoldighedsideologien. Med mangfoldighedsideologien vil vi fortsætte vores arbejde med at give taletid til og sætte fokus på de grupper, der ofte bliver overset, eksempelvis mennesker med funktionsnedsættelser.

Jeg glæder mig til løbende at dele mere om både ”Lyden af os” og ”Stormen” og tage jer med om bag scenen. Indtil da kan I finde mere information om billetsalg og forestillingerne på www.hamletscenen.dk.