Et glædeligt dukketeater-gensyn i juli

Når sommerferien banker på døren om et kort øjeblik, genopsætter vi på HamletScenen dukketeaterforestillingerne Romeo & Julie og Kong Lear. Begge forestillinger er produceret sammen med Passepartout Theatre Production og blev opført første gang i henholdsvis sommeren 2013 og 2014. Det er to anmelderroste klassikere på Kronborg, der spiller igen på utalliges opfordring.

Dengang skrev anmelderne blandt andet:

”Et lyslevende minidrama for børn – uden ord, men med masser af sansemættet spil, storladen musik og ustyrligt fantasifulde dukker – og til at forstå fordi iscenesættelsen knivskarpt holder fokus på fejden mellem familierne og den umulige forelskelse mellem deres teenagebørn.”

– Randi K. Pedersen/Teateravisen

”Dukketeater i v-e-r-d-e-n-s-k-l-a-s-s-e. Formidabel formidling … Ballondej bliver til en kæmpekage. Grydeskeer forvandler sig til prinsesser. Gamle dåser springer ud som riddere … kun akkompagneret af fagter, mimik, lyde og stemningsfuld jazz leverer de to professionelle dukkeførere en intens fortælling. Forestillingen formidler i bedste Shakespeare-stil mange lag. Vi møder menneskets mørke side, når den gamle og grådige King Lear lader sig forføre af bling-bling. Vi bliver mindet om ægte kærligheds imponerende enkelthed. Og vi er vidner til en drabelig afslutning på arvestriden, som minder os om, at det største, vi kan vinde, er hinanden.”

 – Line Dahl, Børn i Byen

Romeo & Julie og Kong Lear er blandt Shakespeares mest kendte værker, og vi glæder os til at gentage succesen med dukketeaterforestillingerne denne sommer som en del af Genstart Helsingør.

Helsingør er en kulturkommune, og turisterne er således yderst nødvendige for, at byens liv kan opretholdes. Vi er derfor glade for at være en del af initiativet Genstart Helsingør, der består af forskellige markedsføringskampagner, som skal booste Helsingør som turistdestination over for forskellige målgrupper, så Covid-19 ikke tager livet af kommunens turistliv. Det er naturligvis vores forhåbning, at de to fabelagtige dukketeaterforestillinger kan medvirke til, at en masse gæster vil lægge vejen forbi Helsingør i løbet af sommeren.  

Forestillingerne spiller på følgende tidspunkter:

  • ’Romeo & Julie’ spiller fra den 7. juli til den 16. juli begge dage inklusive (dog med undtagelse af mandag den 13/7) klokken 10.00 og 12.00
  • ’Kong Lear’ spiller fra den 17. juli til den 26. juli begge dage inklusive (dog med undtagelse af mandag den 20/7) klokken 10.00 og 12.00

Billetsalg og yderligere information om forestillingerne findes på www.hamletscenen.dk.