Meget mere end bare teater

Året går på hæld, og endnu en teatersæson er ved at være forbi. Her på HamletScenen har det været et begivenhedsrigt år, der blandt andet har budt på en international egenproduktion af ’Richard III’ og udskolingsforestillingen ’Hamlets Time’.

Som altid her på teatret, er det vigtigt for os at lave forestillinger, der har samfundsrelevans. Forestillinger, der sætter tanker i gang og udfordrer de gængse handlemønstre. Forestillinger med udgangspunkt i et tema, vi kender fra vores hverdag. Og det synes jeg, at vi lykkedes med.

Med ’Richard III’ ville vi gerne vise, at der er mange måder at være i verden på, og at krop og sind kan have mange forskellige former og karaktertræk. Et tema, der ofte optager både medier og eksperter. På scenen var skuespillere med og uden handicap, som i fælleskab var med til at udvikle den måde, vi tænker og udvikler teater på. For – som jeg også har nævnt her på bloggen flere gange – handler publikumsudvikling i min verden om kunstudvikling.

Også udskolingsforestillingen ’Hamlets Time’ berørte en af de udfordringer, vi oplever i dagens Danmark og jævnligt konfronteres med i nyhedsbilledet. Unge, der på den ene eller anden måde krænkes digitalt. I samarbejde med Headspace satte vi fokus på at få åbnet op for en god samtale om og refleksion over generel adfærd på de sociale medier og i særdeleshed omkring digitale krænkelser, hvor deling af nøgenbilleder og bodyshaming er udfordrende problemstillinger blandt unge.

Jeg er meget stolt over de forestillinger, HamletScenen har præsenteret i år, og jeg glæder mig til at løfte sløret for næste års program.

Der er også andre nye, spændende ting under opsejling. Blandt andet glæder jeg mig til at byde jer alle indenfor i vores nye lokaler, den såkaldte Bygning 16, her på Kronborg. Og så bliver det en stor dag for mig, for teatret og for gymnasierne her i Helsingør, når vi sammen slår dørene op til det nye Scenekunstneriske Grundkursus (i daglig tale SGK).

Her på falderebet vil jeg sige tusind tak for i år. I ønskes en glædelig jul og et godt nytår!