Om Teatret

Om Teatret

HamletScenen har i mere end 15 år berørt sin samtid med Shakespeares verdenskendte, vedkommende og voldsomme værker

Den verdensberømte teaterinstruktør Peter Brook sagde engang: “De seks enkleste ord i det engelske sprog er TO BE OR NOT TO BE. Der er næppe et hjørne af planeten, hvor disse ord ikke er blevet oversat. Selv på engelsk vil de, der ikke kan sproget, med det samme genkende lyden og udbryde ’Shakespeare!’. Hamlet er det mest altomfattende af Shakespeares skuespil. Alle, unge som gamle, kan i dag finde en umiddelbar identifikation med dets karakterer, deres smerter og deres forhør.

Intet går uberørt hen hos Shakespeare, og at begive sig ind i hans dramatiske univers er en rejse ind menneskets inderste væsen. Dér, hvor hævn og had, intriger og løgne blomstrer, men også dér, hvor kærlighed besegles med kys, og hvor selv de mindste finurligheder finder deres til tider store betydning.  

På vores vej mod en evig fornyelse af Shakespeare-teatertraditionen er vi lige så modige og mangfoldige, som ophavsmanden til de ikoniske karakterer og replikker selv var det. Vi skaber scenekunst, der stiller spørgsmål og skubber grænser, altid genkendeligt og alligevel gentænkt, fordi vi tør og tror på oplevelser med kant: det provokerende og rå, det uhåndgribelige og poetiske, det finurlige og sælsomme, det flygtige, intense møde mellem scene og sal, fysisk og digitalt.

Med Kronborg som bagtæppe træder du ikke blot ind i dramaet, men direkte ind i historien. Gå på opdagelse i Kronværksbyen, Helsingørs gamle garnison, hvor HamletScenen har mange spændende naboer eller udforsk de skønne naturomgivelser og nyd en picnic med udsigt over sundet, inden du læner dig tilbage i mørket og spotlyset tændes.  

Værsgo – en teaterrejse, der rækker ud over scenen og rører både sanser og sjæl.

Velkommen på HamletScenen!