Shakespeare Festival 2019

Shakespeare Festival i 2019 bød endnu engang på masser af teateroplevelser under åben himmel.

Der blev nydt picnic fra Café Kadetten af lokale økologiske råvarer, i deres hyggelige gårdhave og på Prinsessens Bastion med udsigt til både Helsingør- og Helsingborg havn. Der blev solgt masser af Irish Coffee og varm kakao i teaterbaren, og igen i år kunne publikum nyde en underholdende Shakespeare introduktion af Harrison Strattford og hans kollegaer, i Shakespeare Was Here, hvor de fire internationale professorer utrætteligt leder efter tegn på at Shakespeare har besøgt Kronborg Slot.

Udover HamletScenens store egenproduktion Richard III, kunne vi også præsentere gæsteforestillingen Songs of Lear, af det internationalt anerkendte teaterkompagni, Song of the Goat Theatre.

For første gang på Shakespeare Festival, kunne vores gæster opleve den gratis udstilling Shakespeare Verden på Kronborg, som fortæller historien om hvordan verden kom til Kronborg, og hvordan Kronborg tog hele verden til sig, takket være Shakespeares berømte danske prins.

Derudover kunne gæsterne sideløbende med Shakespeare Festival opleve det store internationale handlingsmøde REIMAGINE, som bød på kunstudstilling, talks og Keynote Speaks i Helsingør. Her mødtes borgere, forskere, aktivister og kunstnere for at nytænke det at være anderledes, at leve med et handicap – og diskutere forskellige løsninger til at fremme inklusion – i stedet for eksklusion.

Om Richard III, 1-23. august 2019

Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde ud af kassen og få den anerkendelse, han længes efter – nemlig kronen, den højeste magt.

Derfor beslutter han sig til at blive skurk og rydde alle konkurrenter af vejen. Det bliver et skæbnesvangert valg, som snart trækker ham selv og alle, han møder på sin vej, gennem et labyrintisk magtspil, som byder på sex, ydmygelse, mord og undergang. Richard III er teaterhistoriens måske ondeste skurk. Tør du se ham i øjnene?

Om Songs of Lear, 17-18. august 2019

Songs of Lear viser en verden af subtile energier og rytmer. De udvælger scener fra King Lear, og hver sang stiger fra et startpunkt som et andet ”dramatisk digt, hvor stemmerne altid er i forgrunden. Evnen til at fange den rå følelse er lige så stærk som den musikalske dygtighed. Det føles som det musikalske modstykke til Edvard Munks Skriget, en hylen mod al uforståelig sorg i verden. Songs of Lear er et researchprojekt, hvor musikken bliver karakteren, forhold og begivenheder. Song of the Goat Theatre, der består af fjorten sangere og en musiker, er et internationalt prisbelønnet ensemble, som tiltrækker unge optrædende fra hele verden. De er tro mod Shakespeare, men afprøver noget nyt.

 

Tak for i år – vi ses i 2020!

 

 

Richard III var støttet af:

 

Songs of Lear var støttet af: 

Richard III anmeldelser

Berlingske ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Gregers DH ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kulturtid ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
CPH POST ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Helsingør Dagblad ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Omnibus ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ungt Teaterblod ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Morten Buckhøj ⭐️⭐️⭐️⭐️
POV.International ⭐️⭐️⭐️⭐️

Den 4. Væg ⭐️⭐️⭐️⭐️
Frederiksborg Amts Avis ⭐️⭐️⭐️⭐️