Om teatret

I en tid hvor døden er tabuiseret som aldrig før, og eksistens er noget de færreste funderer over mellem smartphones og småbørnsputning, insisterer HamletScenen på at skabe og præsentere teater, der tager favntag med livets store spørgsmål. Vi byder velkommen til helt særlige teateroplevelser på Shakespeare Festival under åben himmel på Kronborg Slot; til interaktion med Hamlet Interactive og originale dukkeforestillinger for hele familien med Shakespeare Puppetry. Vores afsæt er altid den mesterlige William Shakespeares værker, der gennem århundrederne vedbliver at være dybt vedkommende for enhver refleksion over den menneskelige tilstand og eksistens igår, i dag og i morgen.

Gennem Shakespeare Festival, Shakespeare Puppetry og Shakespeare Interactive levendegør og forvalter HamletScenen en unik og umistelig kulturarv: Med et kunstnerisk og filosofisk afsæt i formidlingen af Hamlet og William Shakespeares øvrige værker undersøger HamletScenen den menneskelige tilstand i går, i dag og i morgen.

Hamlet: Et dannelsesikon

Hamlet har boet på Kronborg Slot i mere end 400 år. Han fødes som verdens første moderne menneske og dannelsesikon; et menneske, der har et valg – og hans søgen efter egen identitet er stadig aktuel. Han stiller spørgsmål til både sin familie, venner, publikum og sig selv – spørgsmål, der aldrig holder op med at være relevante, fordi de handler om at være menneske og foretage vigtige valg i livet. HamletScenen skaber undersøgende og nysgerrigt Shakespeareteater ud fra Hamlets grundlæggende, eksistentialistiske søgen.

Friluftsteater: kunst, kultur og natur

Shakespeare Festival er friluftsteater på Kronborg: Teateroplevelser, hvor kunst, kulturarv og natur forenes i en højere helhed, der skaber en unik oplevelse for publikum. Vores bagtæppe er det smukke Kronborg Slot, det altid omskiftelige danske vejr, mågernes skrig og stjernernes blinken.  Her er vejret en respekteret medspiller, der sikrer, at hver forestilling med garanti er en unik, næsten magisk oplevelse: Shakespeare Festival er teater under åben himmel, med skyerne og stjernerne som tavse tilskuere.

X